Προσθεσμίες

Ο τεχνικός έλεγχος των δίκυκλων οχημάτων(εκτός των μοτοποδηλάτων με κυβισμό έως 50 κυβικά) είναι υποχρεωτικός και πρέπει να διενεργείται κάθε 4 χρόνια από την ημερομηνία πρώτης αδείας κυκλοφορίας (αρχικός έλεγχος) και κάθε 2 χρόνια από την προηγούμενη ημερομηνία τεχνικού ελέγχου (περιοδικός έλεγχος).

Τα εκπαιδευτικά δίκυκλα ελέγχονται κάθε 1 χρόνο από την ημερομηνία πρώτης αδείας κυκλοφορίας (αρχικός έλεγχος) και κάθε 1 χρόνο από την προηγούμενη ημερομηνία τεχνικού ελέγχου (περιοδικός έλεγχος).

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την διενέργεια του ελέγχου:

1. Άδεια κυκλοφορίας οχήματος ή σε περίπτωση κατάθεσής της ή παρακράτησής της ή αφαίρεσής της από Δημόσια Αρχή, φωτοαντίγραφο αυτής με την παρατήρηση «Ισχύει μόνο για τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος από ΚΤΕΟ» και με σφραγίδα της υπηρεσίας. Ειδικά για τα επιβατικά οχήματα και μοτοσικλέτες μπορεί να προσκομίζεται άδεια κυκλοφορίας με την παρατήρηση «ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ» προσωρινή άδεια κυκλοφορίας που έχει χορηγηθεί από τον προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας της Φορολογικής Διοίκησης, ενάριθμου αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης ή μοτοσικλέτας που βρίσκεται σε κατάσταση ακινησίας.

2. Η αστυνομική ταυτότητα του προσκομίζοντος το όχημα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που εναλλακτικά μπορεί να γίνει αποδεκτό για την ταυτοπροσωπία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις( διαβατήριο, άδεια οδήγησης, άδεια παραμονής κ.λπ.).

3. Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) του προηγούμενου τεχνικού ελέγχου εφόσον το όχημα έχει τη σχετική υποχρέωση (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ).