ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ-ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΦΙΧ και ΦΔΧ > 3,5 t

Προθεσμίες

Ο τεχνικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και χωρίζεται σε δύο κατηγορίες:
Αρχικός: αναφέρεται σε καινούργια οχήματα και διενεργείται σε ένα (1) χρόνο από την ημερομηνία που ταξινομήθηκε το όχημα πχ αν το όχημα ταξινομήθηκε στις 12-05-2010 είναι υπόχρεο για ΚΤΕΟ την 12-05-2011 με προθεσμία μία εβδομάδα
Περιοδικός: Διενεργείται κάθε ένα (1) χρόνια από την ημερομηνία του προηγούμενου ελέγχου.

Απαραίτητα δικαιολητικά για την διενέργεια ελέγχου

1. Άδεια κυκλοφορίας οχήματος ή σε περίπτωση κατάθεσής της ή παρακράτησής της ή αφαίρεσής της από Δημόσια Αρχή, φωτοαντίγραφο αυτής με την παρατήρηση «Ισχύει μόνο για τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος από ΚΤΕΟ» και με σφραγίδα της υπηρεσίας. Ειδικά για τα επιβατικά οχήματα και μοτοσικλέτες μπορεί να προσκομίζεται άδεια κυκλοφορίας με την παρατήρηση «ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ» προσωρινή άδεια κυκλοφορίας που έχει χορηγηθεί από τον προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας της Φορολογικής Διοίκησης, ενάριθμου αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης ή μοτοσικλέτας που βρίσκεται σε κατάσταση ακινησίας.

2. Η αστυνομική ταυτότητα του προσκομίζοντος το όχημα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που εναλλακτικά μπορεί να γίνει αποδεκτό για την ταυτοπροσωπία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις( διαβατήριο, άδεια οδήγησης, άδεια παραμονής κ.λπ.).

3. Η βεβαίωση ταχογράφου (έχει ισχύ 2 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της).

4. Βεβαίωση περιοριστή ταχύτητας (κόφτη) ή βεβαίωση απαλλαγής περιοριστή ταχύτητας (αν απαιτείται).

5. Βεβαίωση για την οπίσθια υδραυλική πόρτα (αν υφίσταται) ή η αναγραφή των στοιχείων αυτής στην άδεια κυκλοφορίας (η βεβαίωση αυτή έχει εφαρμογή και για τα ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα κατηγορίας Ο3 και Ο4).

6. Για οχήματα με αφαιρούμενα αμαξώματα υπηρεσιακό σημείωμα μεταφερόμενων αμαξωμάτων.